Torgersen og håpet

Av 2. mai 2011 0 Comments

Leder i Den norske Forfatterforening Anne Oterholm, høyesterettsadvokat Gunnar Nerdrum og forfatter Thorvald Steen har skrevet kronikken «Torgersen og håpet» i Aftenposten. Her oppsummerer de status i saken og fokuserer på gjenopptakelseskommisjonens problematiske og diffuse anvendelse av begrepet «helhetsvurdering» i sitt siste avslag.

9. juni 2008 sendte 279 av våre fremste forskere innen medisin og naturvitenskap et brev til justisminister Knut Storberget der de uttrykte sin bekymring for Gjenopptakelseskommisjonens holdning til det faktum at de bevisene som felte Torgersen i 1958 i ettertid har vist seg å være verdiløse.

24. juni 2008 svarer Gjenopptakelseskommisjonen at det er «en samlet vurdering av bevisene som har vært avgjørende for avslaget om å ta opp igjen Torgersen-saken.» Men verdiløse bevis får jo ingen verdi ved at de blir lagt sammen.

Les kronikken her.