12. januar – Cato Schiøtz holder foredrag om Torgersensaken

Av 31. desember 2015 5 Comments

Cato Schiøtz vil holde et foredrag om Torgersensaken på Litteraturhuset i Oslo tirsdag 12. januar klokken 19.30. I foredraget vil han gjennomgå samtlige av bevisene mot Torgersen, og påvise at de svikter på alle vesentlige punkter.

CatoSchiotz_foto_jgranseth

Cato Schiøtz står, sammen med advokat Pål W. Lorentzen, bak Torgersens siste begjæring om gjenopptakelse. Hele begjæringen kan leses her. Foto: Johannes Granseth.

Cato Schiøtz brukte mesteparten av Fredrik Fasting Torgersens siste leveår på å utarbeide Torgersens siste gjenopptakelsesbegjæring. I august ble begjæringen avvist av Gjenopptakelseskommisjonens leder Helen Sæter. Det vil altså si at begjæringen ikke vil bli behandlet i kommisjonen i det hele tatt.

Hva gjør man da? Schiøtz har valgt å henvende seg til offentligheten med sine argumenter, og vi håper at mange vil komme for å høre dem. Foredraget holdes i Wergelandsalen, det er gratis adgang og alle er hjertelig velkomne.

Foredraget holdes samtidig som Netflix-serien «Making a murderer» engasjerer bredt med sin historie om Steven Averys utrolige møte med det amerikanske rettsvesenet. VG og Rubicons «uløst» om Birgitte Tengs-saken er den mest populære podcasten i Norge noensinne, og Robin Schaefer er kåret til årets navn av VGs lesere for sin innsats i Monica-saken. Folk flest engasjerer seg i økende grad i justismord og rettssikkerhetsspørsmål, og det er grunn til å håpe at dette vil skape interesse rundt Schiøtz´ presentasjon av den største «true crime»-gyseren Norge noengang har sett: Torgersensaken.

Hjelp oss med å spre informasjon om foredraget: Meld deg på eller vis din interesse på vårt facebook-event.